Winicjatywa zawiera treści przeznaczone tylko dla osób pełnoletnich.

Treści na Winicjatywie mają charakter informacji o produktach dostępnych na rynku a nie ich reklamy w rozumieniu Ustawy o wychowaniu w trzeźwości (Dz.U. 2012 poz. 1356).

Winicjatywa używa plików cookies (tzw. ciasteczka) w celach statystycznych, zbierając anonimowe dane dotyczące korzystania z portalu (strona wejścia, czas trwania wizyty, klikane linki, strona wyjścia, itd.) za pomocą usługi Google Analytics lub podobnej. Zbierane dane są anonimowe – w żaden sposób nie pozwalają na identyfikację użytkownika.

Opuść stronę

#Konkurs: whisky

Komentarze

Lubisz wino? Polub też whisky!

Nowo otwarty sklep Whisky & Wine Place w najbliższą sobotę (18 maja) zaprasza na seminarium i wielką degustację kilkudziesięciu whisky z najróżniejszych regionów. Wygraj zaproszenie, odpowiedz przez formularz kontaktowy na pytanie:

Z jakiego zboża robi się whisky single malt?

Wśród osób, które do czwartku, 16 maja, do godz. 12 prawidłowo odpowiedzą na pytanie konkursowe rozlosujemy 5 zaproszeń na seminarium o whisky i 5 zaproszeń na degustację. Oba wydarzenia będą miały miejsce w Whisky & Wine Place przy ul. Jana Kazimierza 30 lok. 7 w Warszawie w najbliższą sobotę, 18 maja.

A przed degustacją zobaczcie wideo-przewodnik, jak degustować whisky.

Komentarze

Musisz być zalogowany by móc opublikować post.

  • Barolo

    Ja bym dla utrudnienia dodał: jaka odmiana jest najczęściej używana.

    • LUC

      Barolo

      Optic…Barolo co wygrałem?

      • Barolo

        LUC

        Organizator nie może brać udziału w konkursie ;-p

  • Anonim

    Zapraszam do wysyłania odpowiedzi przez formularz kontaktowy.

  • Anonim

    Z powodu kłopotów technicznych z serwerem nie dochodziły do nas Państwa odpowiedzi wysyłane przez formularz kontaktowy. Prosze o przesyłanie odpowiedzi jeszcze raz mailem na mw@winicjatywa.pl dziś (17 maja) do g. 18. W tytule: konkurs whisky.

  • Anonim

    Wejście na SEMINARIUM o 11 wygrali:
    Paweł B,
    Łukasz S,
    Katarzyna K,
    Joanna S,
    Artur K,
    a na DEGUSTACJĘ w godz 13-20:
    Mariusz A.
    Kamil B.
    Katarzyna F.
    Aleksander D.
    Jakub M.

    Dziękujemy za wszystkie odpowiedzi (wszystkie poprawne!!), skonktaktujemy sie z Państwem mailowo.

  • Miroslaw Zawistowicz

    Mieszanie whisky z woda przez prowadzacego wola o pomste do nieba. Whisky to nie wino. Mieszac kieliszkiem, a raczej obracac sie powinno powoli, przechylajac go o ok. 45 stopni. A nie jak jakis nerwus.

    Nie wspomnial nic o oleistych „nozkach” jakie opadaja w dol po powierzchni kieliszka. Szybkosc opadania mowi nam o ilosci alkoholu w whisky. Im wolniej opadaja tym wiecej alkoholu i skladnikow.

    Wachac najlepiej trzy razy: pierwszy dla przyzwyczajenia nosa do alkoholu, drugi do wyczucia slodkich skladnikow, trzeci do pozostalych.

    Jesli ktos zna angielski polecam link:
    https://www.youtube.com/watch?v=Boj33DVSILQ

    Enjoy!