Podstawowy Kurs Wiedzy o Winie
Harmonogram Szkolenia :
Podstawowe rodzaje wina
Wina spokojne (wina białe, czerwone, różowe)
Wina musujące
Wina wzmacniane
Podawanie wina
Wybór kieliszków do danego wina
Wybór stylu otwierania wina
Dobór narzędzi do otwierania wina
Podstawowe szczepy i ich występowanie
Klasyczne szczepy
Podstawowe regiony winiarskie
Czytanie etykiety
Jak degustować i omawiać wino
rozpoznawanie win poprawnych w aromacie i smaku
analiza wzrokowa, smakowa, węchowa
słownictwo winiarskie
Przechowywanie wina i temperatura podawania wina
Światło
Temperatura przechowywania wina
Wilgotność
Podawanie wina w odpowiedniej temperaturze
Łączenie wina z potrawami
Reguły łączenia wina z potrawami
Łączenie podstawowych elementów kulinarnych z winem
Omówienie skutków połączeń
Mnie jeszcze niemiło ceną zaskoczyło jak na białasa …