Winicjatywa zawiera treści przeznaczone tylko dla osób pełnoletnich.

Treści na Winicjatywie mają charakter informacji o produktach dostępnych na rynku a nie ich reklamy w rozumieniu Ustawy o wychowaniu w trzeźwości (Dz.U. 2012 poz. 1356).

Winicjatywa używa plików cookies (tzw. ciasteczka) w celach statystycznych, zbierając anonimowe dane dotyczące korzystania z portalu (strona wejścia, czas trwania wizyty, klikane linki, strona wyjścia, itd.) za pomocą usługi Google Analytics lub podobnej. Zbierane dane są anonimowe – w żaden sposób nie pozwalają na identyfikację użytkownika.

Opuść stronę

Kolacja z Beaujolais Nouveau i czerwonymi burgundami

Kolacja z Beaujolais Nouveau:

Restauracja u Fukiera zaprasza na świętowanie Beaujolais Nouveau, które poprowadzi Piotr Kamecki, prezes Stowarzyszenia Soemmelierów Polskich. Przekonajmy się jak udał się tegoroczny zbiór. A ponieważ Burgundia to dużo więcej niż Beaujolais, pokażemy także inne wina z tego regionu na tle specjalnie przygotowanego przez Szefa Kuchni Fukiera menu. A jak Fukier to także jego tokajskie tradycje – do deseru podamy Oremus Tokaj Late Harvest.

Menu i wina:

Wybór pasztetów domu Fukiera z Maison Chanson Beaujolais Nouveau 2014:
Pasztet z dziczyzny z marynatami
Pasztet z kaczki z żurawiną
Terrina z Foie Gras z wiśniową galaretką

Miecznik w dwóch sosach – z razowego chleba i smardzów z Maison Chanson Bourgogne Pinot Noir 2012
Perliczka duszona w „Czarnej polewce” na dyni z Joseph Drouhin Moulin a Vent 2012

Krem z wanilii z truskawkami w mięcie z Oremus Tokaj Late Harvest.

Koszt: 230 zł/ os. Rezerwacje: fukier@ufukiera.pl