Kolacja z Barolo
Z okazji przyjazdu do Warszawy producentów znakomitego Barolo zapraszamy na niepowtarzalną kolację z tym słynnym winem!
Kolacja odbędzie się w nowym, ale już sławnym budynku vitkAc, polskiej stolicy włoskiego dizajnu i luksusowych marek. W wysmakowanych wnętrzach restauracji Concept13 spróbujemy piemonckich win do autorskiego menu szefa kuchni Dariusza Barańskiego, a degustację poprowadzi redaktor naczelny Winicjatywy Wojciech Bońkowski.
Menu:
aperitif: łosoś / makrela / krewetka / ośmiornica + Malvirà Roero Arneis Renesio 2011
pasztet z kaczki / pistacje / foie gras + Monchiero F.lli Barbera d’Alba Superiore 2010
carpaccio z jelenia / czarny bez / orzechy laskowe + Malvirà Roero 2009
risotto / przepiórka / szparagi + Malvirà Roero Riserva Trinità 2007
smażona pierś z kaczki / cebula dymka / sezam + Mario Olivero Barolo 2007
karczek jagnięcy / kalafior / wiśnie + Monchiero F.lli Barolo Rocche di Castiglione Falletto 2008
rabarbar / jogurt / pomarańcza + Monchiero F.lli Moscato d’Asti 2012
Zapraszamy do restauracji Concept13 w budynku vitkAc we wtorek 23.04 o godz. 19:30 (początek aperitifu).
Dodatkowo wszyscy goście kolacji otrzymają bezpłatne bilety wstępu na degustację Barolo & Friends następnego dnia, w środę 24.04.
Bilety 330 zł od osoby (zniżki dla par i uczestników naszych dotychczasowych imprez) – zarezerwuj teraz, bo miejsca już się kończą!
Mnie jeszcze niemiło ceną zaskoczyło jak na białasa …