Winicjatywa zawiera treści przeznaczone tylko dla osób pełnoletnich.

Treści na Winicjatywie mają charakter informacji o produktach dostępnych na rynku a nie ich reklamy w rozumieniu Ustawy o wychowaniu w trzeźwości (Dz.U. 2012 poz. 1356).

Winicjatywa używa plików cookies (tzw. ciasteczka) w celach statystycznych, zbierając anonimowe dane dotyczące korzystania z portalu (strona wejścia, czas trwania wizyty, klikane linki, strona wyjścia, itd.) za pomocą usługi Google Analytics lub podobnej. Zbierane dane są anonimowe – w żaden sposób nie pozwalają na identyfikację użytkownika.

Opuść stronę

FREEDOM czyli Barossa w czekoladzie

W najbliższą sobotę 13 września o godz. 19.00 zapraszamy na spotkanie z Emmą Shaw – przedstawicielką winnicy Langmeil Winery z Barossa Valley w Australii oraz z Januszem Szaniawskim i Maćkiem Korzeniowskim z The Fine Food Group.
Winnica Langmeil założona została przez Christiana Audrichta, uciekającego przed prześladowaniami religijnymi z Prus. Właśnie w Barossa Valley odnalazł on wolność i nowy dom. W roku 1843 posadził na swojej ziemi pierwsze krzewy shiraza i nazwał parcelę „Freedom Shiraz”. Jest ona uznawana za najstarszą uprawę tego szczepu na świecie. Dokładnie z tej parceli pochodzi wino The Freedom 1843 Shiraz, którego spróbujemy na spotkaniu. Grona, użyte do produkcji tego wina zostały zebrane z krzewów o minimalnym wieku 125 lat – stąd złoty napis „125” na etykiecie. To wino niezwykłe i niepowtarzalne.

Oprócz tego w kieliszkach pojawi się:
Eden Valley Chardonnay
Barossa Valley Viognier
Three Garden Shiraz/Mourvedre/Grenache
Valley Floor Shiraz
Live Wire Medium Sweet Riesling

Langmeil w sobotę zyska jeszcze dodatkową oprawę – towarzyszyć mu będą specjalnie dobrane słodkości, przygotowane przez Cukiernię Wasiakowie z Kutna – min. tarta jabłkowa, trufle i……. reszta już w KruliQu :) Zapraszamy!

Bilety w cenie 50 PLN – odliczane w razie zakupów w dniu degustacji w galerii na kwotę minimum 50 PLN.
Uwaga: Konieczna rezerwacja – Michał Guz +48 515 238 038, michal.guz@kruliq.pl